SPLASH!

Oj vad dagarna rullar på.  Har inte hunnit att blogga något och ändå har jag inte gjort något....hur hänger det ihop? Det måste vara lusten som saknades.
Jag kom iväg till stan i lördags ialla fall. Gick till frissan och klippte inte av mig håret utan gjorde som alla andra gånger, klippte bort det slitna. Sen köpte jag lite hårfärg och åkte hem för att färga både håret och badrumsdörren. Just det, badrumsdörren tog jag liksom aldrig bort som jag gör med mattan och handdukarna för att slippa få något förstört.
Ni har väl hört talas om ketchupeffekten. Det var precis så det gick till när jag stod där med plasthandskarna på och håret fullt med färg, när jag glämde ut det sista ur färgflaskan. SPLASH!!
Innan jag fick av mig handskarna och kunde torka av trädörren så var det redan försent. Det gick inte bort.
Haha, av någon konstig anledning så kom jag på att det skulle vara snyggt med nya dörrar. Vi får väl se vad framtiden säger och vad plånboken tillåter.

Ha de

Fredag...

Det känns bra just nu. Fredag, två glas vin, pizza och en kopp kaffe.

Imorgon tänkte jag cykla till stan. Sonen fyller år om en vecka så det är dags att köpa paket.
Han önskar sig Playmobil men jag tycker nästan han är stor för det (9 år). Men han tycker det är roligt så något av det kanske det blir. Jag tyckte det var lättare att köpa presenter till döttrarna när de var små. Till sonen har det alltid varit svårt att hitta på något.

Är även inne på att hoppa in på någon drop-in frisör. Jag är så trött på allt mitt hår. Lite sugen är jag på att klippa av det till en kort frisyr men det är ju så himla jobbigt i fall jag ångrar mig och vill att det ska växa igen.

En liten resebag skulle jag också titta på. En som man kan ha på sin SPA-weekend, med hjul på, så slipper man bära och kånka. Ja i oktober bär det iväg till Skeppsholmen . Gissa om jag längtar.
Sambon och jag ska också åka på en weekend i december. Han fyller 50 år då och vi tänkte fly från firandet.
Hösten kommer nog rulla på när man har lite att se fram emot. Men först ser jag fram emot denna helg.

Ha de

vardagsrutiner..

Skolorna är i gång och en annan har kommit in i de gamla vardagsrutinerna.
Dottern har fullt med skolböcker alleredan och sonen har fått en liten mjukstart i skolan.
Det här året är nu det sista för sonen på frita. Han ska få börja gå hem lite själv en del dagar så vi ser att han fixar det. Jag tror inte att det blir några problem. Men han måste lära sig att hålla reda på nyckeln i skolan så att den inte försvinner.
Innan sommarlovet så var det barn som blev av sina hemmanycklar i skolan. Det var äldre elever som tog reda på var barnen bodde och tog nycklarna och gick hem till dom och genomförde inbrott i hemmen. Sonens skola var inte drabbad men det kan hända på vilken skola som helst.

Häromdagen jagade jag en trollslända på altanen med min kamera. Det var inte lätt att få fatt den men den här bilden blev jag ganska nöjd med.

Ollonborren

Just nu håller vi på att gräva på tomten. Vi (pappa) ska lägga ner ett dräneringsrör så vi får bort allt regnvatten från stuprännan. Vår gamla stupränna i plast sprack sönder i vintras då dräneringen antagligen inte fungerade bra. Nu ska vi göra det förhoppningsvis lite bättre genom att gräva ner det längre ner och göra en stenksista.




Och när jag höll på att gräva en halvmeter ner så hittade jag detta djur.


 
En liten krabbat på ca 2,5 cm. Har aldrig sett en sådan förrut så jag blev nyfiken på den.
Men jag kunde inte hitta något om den, därför beslöt jag mig för att skicka en bild och en fråga om den till Naturhistoriska riksmuseet. Dagen efter fick jag svar på att det är en Ollonborre.
På deras sida "Naturhistoriska museet" kan ni gå in och läsa om den.

Jag hade ju blivit ännu gladare om jag hittat olja ;)

Blåbärs - och citronpaj

Jag måste bara dela med mig av ett nytt recept på Blåbärspaj.
Den var väldigt god. Man kan utesluta kolasåsen och äta den som den är.


Blåbärs- och citronpaj med kolaglasyr (ca 8 bitar)

Mördeg
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 msk socker
125 g smör eller margarin

Fyllning
4 ägg
1 dl socker
2 msk potatismjöl
1/2 dl vispgrädde
1 dl saft från citron
finrivet skal av 1 citron
3 dl färska blåbär

Kolasås
3/4 dl vispgrädde
2 msk socker
2 msk ljus sirap
1 msk smör eller margarin

Sätt ugnen på 200 grader.
Mördegsskal:  Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen. Tryck ut degen jämnt i botten och en bit upp på kanten i en bakform, ca 24 cm i diameter. Ställ kylskåpskallt  i ca 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter.
Fyllning: Vispa samman ägg och socker lätt. Sikta ner potatismjölet och rör om. Tillsätt grädde, citronsaft och
citronskal. Rör smeten slät. Häll smeten i mördegsskalet och strö över blåbären.
Ställ in formen i nedre delen av ugnen och grädda i 12-15 minuter. Fyllningen bör inte vara helt fast, utan lite kladdig i mitten då pajen är färdig. Den stelnar ytterligare efter gräddningen. Ta ut och låt pajen kallna.
Kolasås: Mät upp alla ingredienserna, utom matfettet, i en kastrull. Värm upp uner omrörning och låt koka i ca 5 minuter, elle tills den börjar tjockna något. Ta kastrullen från värmen och rör ner matfettet. Ringla kolasåsen över den kalla pajen. Sen är det bara att njuta av pajen.





Regnet det bara öser ner....

Så synd.....
Det regnar och det regnar. Nästan hela dagen har det regnat. Och hela festen regnar bort.

Här i Norrköping har vi nu Augustifesten som började igår torsdag och håller på till söndag.
Det är en massa uppträdande med bra artister, marknad, tivoli m.m.
läs om festen här http://www.upplev.norrkoping.se/Augustifesten

Bor ni inte för lång bort så rekommenderar jag er ett besök under Augustifesten som vi har här varje år.

Idag har det varit planeringsdag på frita och ingen blev gladare än jag som tog ut en semesterdag.
Och vi var förstårs på marknaden och tivolit i regnet. Haha jag fick köpa ett paraply.
Tyvärr blir det lite tråkigt när regnet öser ner. Ingen karusellåkning i regnet men en del lotter blev det och alla var förstårs nitlotter.

Dottern har nu gått två dagar i nya skolan, andra gymnasieåret. Och sonen börjar i tredje klass på måndag.
Herre gud, vad stora barnen har blivit.
Äldsta dottern och hennes sambo har köpt hus som de ska flytta in i i september.
Jag önskar dom lycka till i sitt nya boende!

En sommarbild från Brantevik (Skåne)


Snart fredag igen....

Imorgon är det fredag, jippi. Nu kan man skriva så igen när man har börjat jobba.
Jag längtar igen efter en sovmorgon. Det känns som man ligger lite efter i sömnen. Det har blivit sena kvällar och tidiga mornar.

Sonen har varit på sin först golfkurs. Gissa om han tycker det är kul. Han har köpt en golfhanske också.
Nu är det bara egna klubbor han vill ha. Men jag tror att vi avvaktar med det. Golfen håller bara på september ut sen börjas det igen till våren. Och vem vet då kanske han har fått upp intresset för något annan. Det kostar ju lite. Jag skulle bli glad om han vill forsätta så han får en egen dag med sitt intresse.

Svalare i luften har vi fått. Endast 10 grader kl.6 visade termometern. Men under dagen har det varit lite varmare 19 grader och solen tittar fram emellan åt.

Bilder från Skåne och svärfars Stockrosor







Sländan

Idag ska sonen börjar en golfkurs. Han är verkligen laddad och pratar hela tiden om det. Sambon och han har även varit ute och gjort några utlsag. Från Green kanske det heter. Jag kan inga golftermer men jag kommer nog få lära mig det av sonen.

Det flög in en slända hos oss idag. Och den ville jag förstårs föröka fota men det var inte det lättaste. Den for omkring vid fönstret bakom gardinen och mellan elementet. Till slut hamnade den på rygg på fönsterbrädan och jag trodde den hade dött av stress. Men inte, den for snart upp igen och till slut hittade den ut samma väg som den kom in.





Hade hoppats på lite bättre bilder. Men det är bara att öva vidare med kameran.

Ha de

Måndag...

En dag närmare nästa års semester.

Natten blev förstårs sömnlös när man visste att det var dags för första arbetsdagen efter semestern.
Men det gick bra. Och allt var som det brukade på jobbet. Några har fortfarade semester innan hela styrkan blir samlad. Bla så inväntar jag hon som sköter våra löner. Jag blev nämligen utan semesterlön. Och det var väl tur att man inte behövde semesterpengarna under semestern. Men det ska nog rätta till sig till nästa lön.

När jag kom hem idag, trött i huvudet och benen, så sträckte jag ut mig i solstolen och somnade till en halvtimme.
Jag skulle kunna sov mycket längre men matlagningen väntade. Det blev lax i citronsås med potatis och sallad.
Passade på att koka extra mycket potatis så att det räcker till middagen imorgon också då jag tänkte ha stekt potatis till middag.

Hoppas ni har klarat er från regnet idag. Här kom det en rejäl skur på eftermiddagen.

Ha de
 




Imorgon är det dags....

Ska man skratta eller gråta åt att det regnar eller att det är dags att jobba imorgon.
Det är lika för alla så det är bara att göra det bästa av det.

Eftersom det är dåligt väder passade jag på att städa och tvätta. Det kan vara skönt att ha sånt gjort innan den berömda måndagen kommer. Jag har varit väldigt sparsam med städandet under semestern. Man ska ju inte ha en massa måsten när man är ledig.

Nu under semestern har sonen varit uppe länge om kvällarna och haft sovmornar. Äntligen har han börjat förstå att det är ganska skönt att sova. Så han kommer nog få en tuffa vecka att ställa om sig till de gamla rutinerna.
Han har två veckor på frita innan skolan börjar igen.

Dotterns lov börjar också att ta slut och en ny skola väntar. Ett beslut hon gjort efter att hamnat i en klass på förra skolan som hon absolut inte vill gå i. En lite känslig punkt som kanske inte alla gillar men jag förstår henne faktiskt. Nu andra året på gymnasiet skulle hon få gå i en klass med bara invandrare. Det är bara så att många (inte alla) av dom är väldigt speciella och är svåra att umgås med. Tyvärr så ser verkligheten ut så.

Idag premiärtände jag min drake som jag köpte på semestern.
Visst är den söt!



Ha de


Sista semesterdagen

Sista semesterdagen.
Semestern som man längtar efter så länge under året. Och så äntligen kommer den och vips så är den förbi.
Men vi har haft en fin avslutning på den. Igår var vi på Parken ZOO i Eskilstuna i det fina sommarvädret.
Jag kan absolut inte klaga på denna vecka och vädret, det har varit mer än OK.

Och ikväll grillade vi och jag har druckit lite vin. Ett vin som var så där, lite surt, men jag tror småflugorna gillade det bättre än jag. Både i flaskan och i glaset hamnade flera små flugor. Och det är inte helt omöjligt att några hamnade i min mage.

Bilder från Parken ZOO

Vildhund









En nöjd och trött son efter en hel dag på Parken ZOO







RSS 2.0