Måndag...

Sitter här nu och väntar på att få gå och lägga mig. Jag har varit hos massören och blev mer eller mindre halvdö efteråt. Men det är väl bara att gå och lägga sig....tänker ni. Jag var faktiskt tvungen att gå in på internet för att läsa mer om hyresvärden.  Tredje dagen i rad som tidningen skriver om det.  Jag hörde även ett rykte att det fanns med på tidningens löpsedel.

Det verkar vara sjukstuga runt omkring. Bara i sonens klass var det 6 st sjuka idag. Det var inte alls många dagar sedan jag sa att jag inte hört något från sonens skola om att de var sjuka där. Men "influensan" brukar vara någa med att hälsa på i alla skolor.

Hur har ni det hos er, är det många som är sjuka?

Ha de

Mer......

Men hoppsan....det skrivs visst mer idag i tidningen..

om fastighetsägaren som misssköter sina fastigheter och hyreskontrakt  "klicka"

Jag kan avslöja att jag inte hyr hos denna fastighetsägare men samma man är VD på det företag jag jobbar på.

Ha de

Fredag...

Oh, vad det kliar i fingrarna för att få visa er ett reportage från en av våra lokaltidningar.
Ska jag eller ska jag inte.....för min egen skull kanske jag ska låta bli.

OOHHH

Och här kommer lite reklam...
En av våra lokal tidningar www.folkbladet.se har gjort ett intressant reportage om.......tyst Lena...riskera inget.

Trevlig helg på er

Vargavintern

Vad säger ni om det här då, nu när vi vill bli av med snö och kyla.

(hämtat från www.nt.se)

Solchanser i väntan på vargavinter

Norrköping

Vargavintern kommer tillbaka i slutet av februari, menar amerikanska experter. Men i väntan på det kan östgötarna glädja sig åt stora solchanser.

Trodde ni att det värsta var över? Att vintern snart hade rasat ut? Tänk om, för nu varnar experter i USA för att kölden kommer tillbaka i slutet av februari. Extremt kallt väder kan väntas ända in i april. Orsaken är den nordatlantiska oscillationen (NAO), en naturlig svängning i atmosfären över Atlanten. Experterna tror att NAO kommer att förändras relativt snart och resultatet förväntas bli osedvanligt låga temperaturer över norra Europa.

Men när nt.se ringer SMHI i Norrköping är det inga farhågor om svinkyla som står överst på dagordningen.

- Nej, det de talar om, med den nordatlantiska oscillationen, och det vi sysslar med, med prognoser för de närmaste veckorna, är två helt skilda saker, säger Anna Hagenblad, meteorolog.

Östgötarna kan se fram emot några milda veckor. Fram till helgen kommer temperaturen ligga på minusgrader, men fram till helgen kan det bli några plusgrader. Veckan därpå blir det minusgrader igen.

När det gäller snön får vi nöja oss med det som kommit hittills för nu blir det uppehåll resten av veckan.

Anna Hagenblad menar också att solchanserna fram till helgen är goda.

-Det är ju lite grått i dag, men under onsdag, torsdag och fredag finns det goda chanser att få se solen. Hur det blir i helgen är fortfarande lite oklart.

Hur det blir med kylan, vargavintern? Ja, det är bara att vänta och se.Vi får väl hoppas att experterna i USA har fel. BUURRR
Söndag....

Jag behövde inte följa med till Västerås där Sara ska tävla idag.
Istället så ska jag på tjejmiddag på eftermiddagen. Det vill man ju inte gärna missa.

Igår tog jag med mig sonen på en promenad.  Jag ville se Ensjöholm där jag tillbringade sommaren som barn.
Det har byggts många nya villor i området så jag hade inte en aning om hur det skulle se ut. Men det hade inte byggts något i närheten av vårat boende. T.o.m mormor och morfars sommarstuga fanns kvar.

I det här huset hyrde vi ett rum. Fönstret längst till vänster i hörnet på den nedre bilden (höger) var ett av våra.
Huset var då blått och hade inte den långa "bron" som idag finns mitt på långsidan av huset.Idag är det ett Socialterapeutiskt boende och dagverksamhet för vuxna.
Här kan ni läsa mer om Ensjöholm by   

Och det här är mina morföräldras gamla sommarstuga där min mamma tillbringade sommaren.
Om jag inte minns fel så var huset vitt då.Det var roligt att visa sonen var jag var på sommaren.

Snart är det dax att bege sig på tjejmiddag.

Ha de


Lite ljusare

Tycker ni också att det börjar bli något ljusare ute nu.  Klockan fyra är det inte bäcksvart längre. Och det känns ju skönt.  Och så är det ju fredag. Det har väl ingen missat.
En ganska tråkig dag har det varit på jobbet idag och då är det ganska skönt att det är fredag och man får en liten andpaus.
Jag hoppas att jag kommer ut i helgen så att jag kan fortsätta att öva med min kamera. Och så ska jag förstårs se handbolls VM. På söndag kan det vara så att jag ska till Västerås (17 mil). Dottern ska tävla och det verkar inte bestämt än vem som ska köra. Det hade ju varit bra om de kunde samåka, men jag är beredd på att köra.

Det är en tävling där klubben ska se till att det finns en tränare med. Jag kan tycka att man ska åka hela gruppen tillsammans så att det blir lite gemenskap istället för att man åker var och än för sig. Men det är ju vad jag tycker.

Men nu tar vi helg...eller vad säger ni ?

Lite bloggpaus....

Hallå där igen!

Det blev visst en liten bloggpaus. Inget jag planerade med det har blivit en hel del tid i soffan för att följa handbolls VM.

Arbetsdagarna rullar på och helgen rullar lite extra fort.
I helgen var jag i Örebro med dottern som skulle tävla. Jag tror inte hon var så nöjd med sin femte plats på 60m och en fjärde plats på kulan. Men med sin fot som gör ont och sin begränsning till träning så tycker jag att det var bra.

Under många år har hon haft besvär med en fot som gör ont. Innan jul så gjorde hon sin andra skelett röntgen på foten. Och det fanns förstårs inga konstigheter, skönt men man undrar var smärtan kommer ifrån.
Läkaren hade en förklaring att det kan vara så att mjukdelarna i foten kan besvära  under den tiden man växer och att det försvinner ett tag efter att man har slutat att växa. Sara är inte nöjd med det svaret hon vill göra en magnetröntgen. Och det håller jag väl med om. Men det är inte så lätt att få.
Hon går nu på rehab och får där övningar som förhoppningsvis ska göra att det blir bättre.

I mitt förra inlägg skrev jag om min arbetsplats och den otrygghet som finns.
Nej, vi har inga värdeskåp.
Vi hänger våra ytterkläder och väskor på en krok på lagret. Det finns även inga separata toaletter för tjejer och killar utan vi använder samma. Och det är vi själva som ska städa där. Det finns ingen städpersonal på hela företaget. Och då kan ni ju tänka er hur det kan se ut på toaletten där ingen vill städa.
Jag går på toaletten endast en gång per dag där. Resten får man göra hemma.

Ha de

Otrygg...

Märker ni också av att det är arbetsgivarens marknad där man utnyttjar gratis arbetskraft eller arbetskraft som man kan få bidrag för??

Just nu känns det som vi fastanställda är en minoritetsgrupp. Jag börjar känna mig otrygg med allt folk som kommer och går. Det är människor som jag upplever har har eller haft problem på något sätt. En del arbetstränar som jag tycker är helt OK. Och andra känns det som att de har haft tyngre problem i sitt liv. Visst ska vi ge alla en chans att få ordning på sina liv. MEN, jag tycker bara att vi får för många och att det kommer nya hela tiden.
Men den erfarenheten jag har från mitt jobb så vet jag att ingen av dom kommer att få en fast anställning hos oss.

Man har alltid haft sin väska och sin jacka hängandes på sin arbetsplats utan att behöva vara orolig att något ska försvinna. Men nu har jag allt som är av värde i mina fickor. (Haha, jag funderar på att hänga väskan på trucken när jag kör den.) Inte för att jag vill döma någon men jag känner mig faktiskt inte helt säker på att mina värdesaker ska få vara ifred. Och jag är inte ensam om att ha den känslan.
                                 


Hårfärgning

Så här rolig ser jag ut när jag färgar håret.

Det är inte lika bekvämt som hos frissan. Jag blir väldigt stel i ryggen när jag hänger ner med huvudet i badkaret.

Idag snöar det inte här, det regnar. Hellre snö än regn för min del.

Ha de


Fredag...

Idag har jag bäddat in tomtarna och lagt ner dom i kartonger. Det är ganska skönt att få bort dom och få vardagen på plats igen. Men granen och stjärnorna  får nog hänga kvar ett tag till.
Jag bävar för att plocka bort granen och alla dessa barr.

Plusgrader har vi haft här idag och det är otroligt vad snön sjunker undan fort. Men det finns mycket kvar.
Vi passade på att tvätta bilen nu när det var mildare ute. Den var så skitig att det var svårt att se vilken bilmodell det var.

Jag passade även på att klippa mig idag på en drop-in tid. Och under helgen blir det nog lite färg i håret.
Jag brukar färga det själv det blir ju bra mycket billigare och resultatet brukar bli bra med.

Brukar ni färga håret själva eller gör ni det hos frissan??

Fortsatt trevlig helg

Snö massor med snö....

Vilken snöyra vid hade här på förmiddagen. Det hindrade inte mig att klä på mig och pulsa ut i snön. Jag kände bara att jag var tvungen att gå ut och få frisk luft. Under den timmen jag var ute såg jag inte en enda plogbil ute.
Men som det snöade så kan jag förstå att de avvaktade tills det skulle sluta som de hade lovat, metrologerna.

mobilfotoMen nu hör jag alla plogbilar som trängs ute på vägarna. Det har slutat att snöa nu.

Ikväll ska min äldsta dotter komma för att gratulera lillsyrran som har fyllt år. De firade nyåret i Idre så de kunde inte komma den rätta dagen. Så nu väntar en smarrig kladdkaka på att bli uppäten ihop med fruktsallad och grädde.

Ta det lugnt i snöovädret.

Måndag...

Det blev en sovmorgon till halv nio. Fast det kändes som jag skulle kunnat sova mer men då tycker jag att dagen bara försvinner.

Två promenader har jag hunnit med. En liten kortare med sonen och en liten längre med en gammal arbetskompis. Haha,  gammal och gammal, hon är säkert 15 år yngre än mig. Det var lite roligt för jag hade precis loggat in på Facebook där hon också var inlogggad, där vi bestämde att vi skulle gå en promenad. Annars kanske jag inte hade gått ut mera den här dagen.

Ikväll måste jag se JVM i ishockey, Sverige spelar semi mot Ryssland. Det är bara att hoppas på att Sverige spelar den tidiga matchen (kl. 21:30) annars är det risk för att jag inte orkar.

En bild med min nya kamera och redigering i PhotoScape:


Jag är inne på att köpa ett fotoprogram till datorn men jag vet inte riktigt vilket.
Har ni något ni kan rekommendera??

Ha de

Sovmorgon...

Idag hade jag sovmorgon till klockan nio.
En vanlig lördag-söndag brukar jag inte hinna komma in i några sköna sovmornar. Jag behöver fler lediga dagar för att kunna sova lite längre. Och nu har jag en vecka ledigt och hoppas på att åtminstone få sova till halv nio. Det är ganska lagom.

Idag tog jag med mig min kamera när vi gick ut för att öva mera. Och sonen tog med sig kikaren.Det var riktigt skönt ute. Fyra minus grader och soligt.

Ha de


Nyårs promenad

                                   GOD FORTSÄTTNING PÅ ER ALLA BLOGGARE!

För 17 år sedan vid tolvslaget var det en liten flicka som kämpade sig ut i välden. Kl. 00:59 kunde vi hälsa henne välkommen. Och hon fick namnet Sara.

                                                          GRATTIS på 17 årsdagen!

                                        


Varje nyårsafton har vi våran Nyårspromenad här i Norrköping. Man går i Industrilandskapet som är upplyst med ljus och vattenfall som växlar mellan olika färger. Och så avlutar man med ett fyrverkeri. Mellan 30 - 40 000 människor gick  promenaden.

Jag tog med mig min nya kamera och förökte bli vän med den. Men jag har mycket kvar att lära märkte jag.

                                  

                                 

                                  

                                  

                                   

Ha de


RSS 2.0