Här är jag igen...

Här är jag igen efter en liten bloggpaus.

Just nu mår jag bra och jag hoppas att jag kommer att göra det nu. Man vet aldrig, för visst är jag fortfarande ganska känslig. Det behövs inte mycket för att jag ska bli stressad och orolig.

Det första som hända när jag kom tillbaka till jobbet för två veckor sedan var att min arbetsgivare ville ha ett läkarintyg av mig. Jag hade alltså bara varit hemma fyra hela arbetsdagar. Och med en gång så blev jag förstårs stressad och irriterad. Jag fick även höra av en kollega att min arbetgivare öppet på ett möte hade sagt om mig att "det var ju väldigt smart av Lena att gå upp i heltid och sen sjukskriva mig"
(De hade tydligen glömt bort att det var de som beordrat övetid)

När jag sen satt hemma och grubblade över detta läkarintyg så blev jag förbannad och tänkte; Nää de ska FAN inte få som dom vill, de får lov att hålla sig till lagar och regler.
Så dagen efter gick jag in och talade om att om de vill ha läkarintyg av mig från första dagen så ska jag ha ett skriftligt papper från facket, försäkringskassan och arbetsgivaren på det.
Helt plötsligt behövdes inget läkarintyg.
Man mår ju inte speciellt bra av att hålla på med sådant. Och det handlar inte om att jag har varit borta mycket, för det här var min tredje gång under detta år som jag varit sjuk. Och alla gånger av olika andledningar.
Nog om detta.

Den här veckan är det bara fyra arbetsdagar. På fredag fyller min sambo 50 år och då drar vi till annana ort över helgen utan barn.

Ha de och stressa inte för mycket så här i juletider.


Läkarbesöket

I tisdags var jag hos läkaren. Jag känner mig väl inte helt nöjd med besöket. Hon verkade stressad och jag kände att jag inte hann med att prata om allt jag ville ta upp, för tiden var "ute".

Jag fick i alla fall en medicin som heter Atarax, mot oro och ångest. Den kan jag ta vid behov och är inte beroendeframkallande. Den ska ge verkan på 15 minuter. Får hoppas att den hjälper. Jag kanske bara blir lugn av att ha den och veta att jag kan få hjälp på 15 minuter. Men egentligen skulle jag väl veta varför jag blir så här.
Förmodligen är det stressen. Den här veckan kommer jag att vara hemma och ta det lugnt och hoppas på att jag kan gå till jobbet på måndag.

Idag var jag även och tog prover på vårdcentralen. Njur- och leverfunktionen, sockret och vita och röda blodkroppar ska kollas. En rutinkontroll antar jag.

Hur man än gör så är det bara 24 timmar på dygnet och det måste man lära sig. Ta bort alla måsten så mår man nog bättre.

Ha de

Inget spa..

Det är mycket just nu. Jag håller på att vänja mig vid att jobba heltid. Tyvärr så är det kaos på jobbet vilket innebär att det har blivit övertid också. Men nu får man nog säga ifrån ett tag tills man vant sig med 8 timmars arbetsdag.

Det som har gjort mig mest besviken är att jag aldrig kom iväg på SPA förra helgen. Jag har haft och har fortfarande ibland hjärtklappningar på nätterna. Ibland är det så mycket att jag tror jag ska dö. Så himla obehagligt. Och natten innan jag skulle åka på SPA så var jag yr även om jag låg helt still i sängen.
Därför bestämde jag mig för att inte åka. Jag vet inte hur kroppen skulle  reagera på behandlingarna på SPA.

Jag var och tog ett EKG på min vårdcentral och det såg normalt ut. Jag ska tillbaka till läkaren på tisdag för att försöka reda ut mina hjärtklappningar. Jag misstänker att det ligger stress bakom allt. Jag har en oro i kroppen som är svårt att göra sig av med. Det vore inte så dumt att få något avslappnande så jag lugnar ner mig lite.

När jag ändå ska dit tänkte jag ta upp lite andra skavanker också. Mina hemska fula åderbråck på benen som jag har haft i över 20 år. De besvärar mig mer och mer nu,   t o m runt fötterna är jag blå och knölig. För många år sedan var jag på Kärlkirurgiska mottagningen men fick ingen hjälp då eftersom jag inte hade bensår. Nu hoppas jag på en ny remiss dit. Jag är så trött på att ha kramp i ena foten på natten. Och det ända så verka hjälpa mot det är ett varmt fotbad. Och hur kul är det på natten.

Även min rygg värker ibland och även den gör att jag har svårt att sova på natten. Ja ni hör själva att jag känner mig ganska trött på allt. Inte konstigt att hjärtat slår frivolter. Det är alltid något just nu.

Det blev ett tråkigt inlägg med så fick det bli....

Sköt om er
 


RSS 2.0