Fina vädret....

Vilken dag det har varit idag. En liten försmak på sommaren. Hela plus 16 grader visade termometern kl.16.00 när jag åkte hem från jobbet. Fortsätter det så här så kanske jag plockar fram trädgårdsmöbeln i helgen.

Helgen har ju också bjudit på fint väder men något svalare.  Vi gjorde en liten utflykt min sambo, sonen, jag och min Canon. Jag ville öva lite med att ta bilder i soligt väder mot vatten och is. En svår utmaning eftersom det är lätt att bilderna blir överexponerade med solljuset och vattnet. Visst, jag skulle kunna göra det enkelt för mig och ställa in kameran på AUTO läge. Men då lär man sig inget och jag vill öva på den kreativa zonen på kameran, manuella inställningar.

Jag måste medge att jag inte blev helt nöjd med resultatet på bilderna när jag la in dom i datorn.
Det är bara att fortsätta att öva och till slut kommer jag nog att bli nöjd. Men jag måste nog köpa ett motljusskydd till kameran. Det skulle nog underlätta något.
Den övre bilden blev överexponerad och den undre underexponerad.

Kommentarer
Anonym

vilket vårväder det har varit underbart:) å vilka vackra bilder du tagit, svar:vår semester är slut vi är på hemmaplan igen:) kram

Skrivet 2012-03-12 kl. 21:45:53
URL: http://soffie69.blogg.se/
Malin

Fina bilder, du är duktig på öva, ser att du håller koll på inställningarna.Måste säga att det nästan var en plåga att inte ha med sin Canon när man fick 3 lediga dagar i Sthlm, saknade den så och "alla andra"turister gick omkring o fotade med sina kameror.

Skrivet 2012-03-12 kl. 22:22:40
URL: http://malkins.blogg.se/
Susanne P

Så härligt när det börjar våras!

Kram

Skrivet 2012-03-13 kl. 09:59:42
URL: http://Www.susannep.blogspot.com
Ingrid

Där jag sitter och vakar över min far ser jag hur isen på Växjösjön släppt taget de senaste dagarna från att varit helt fruset i tisdags när vi kom in. Inget kul jag sysslar med alltså -det svåraste i livet att mista/ta farväl av sin förälder. Men stundtals måste jag få komma bort lite i tankarna då sitter jag här en stund.

Skrivet 2012-03-17 kl. 15:27:40
URL: http://farmoringrids.blogg.se/
Marie

Visst är det härligt med vår!!! Vilken duktig fotograf du är.

Kram

Skrivet 2012-03-21 kl. 16:30:05
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0