Barnfritt

Just ny har vi barnfritt här hemma. Sonen följde med mormor och morfar till landet och dottern skulle vara med några kompisar (hoppas det blir alkoholfritt ikväll).

Just nu regnar det så ikväll kan det bli svårt att få fart på brasorna. Även det dåliga vädret brukar bidrag till att det blir lite lugnare Valborgsmässofirande.

Sambon och jag hoppar över Valborg i år och tar det lite lugnt här hemma istället.

Hoppas ni får en bra kväll


Ölandsstugan betald...

Vilken härlig eftermiddag vi har haft här. Det är så skönt att komma hem från jobbet och sätta sig på altanen.
Idag blev jag t o m svettig när jag satt i solen.
Nu är det väl ungefär 6 veckor kvar tills ungarna har sommarlov. Det går fort nu så det är bäst vi drar lite i bromsen så att vi hinner med.

Igår betalde jag in det sista på stugan vi hyrt på Öland. Skönt att ha det gjort. Hela notan var på 7100 kr för en vecka och då ingår även avbeställningsskydd för 250 kr. Men jag måste ju ändå avslöja något för er. Egentligen kostar stugan bara 1100 kr för jag gick och vann lite pengar på Unibet. Jag satt och lekte lite på Unibets sida och spelade lite olika spel och fick ihop en summa på 6200 kr och då hade jag bara satsat 150 kr. Jag tvekade inte utan bestämde med en gån att det pengarna skulle gå till stugan på Öland. Så det blev ju inte så dyrt ändå.

Imorgon är det inventering på jobbet så det blir att jobba lite längre. Sonen blir hämtad av mormor efter skolan.
Sen åker de till landet där det ska tändas en brasa på kvällen.

                                   

Vårfest...

Igår var jag alldeles för trött för att sätta mig vid datorn så det blev att slappa lite i soffan istället.

Jag satt och tittade på reportaget om Annika Östberg när hon kom till Nykvarn där hon ska bo på ett rehabiliteringscenter och jobba på ett hunddagis.
http://lt.se/nyheter/1.769233-annika-ostberg-flyttad-till-basta

Det var intressant att höra henne berätta om sitt liv. Själv kan jag tycka att hennes straff var lite för mycket. Men givetvis så ska hon få ett straff. (och det fick hon ju) Jag undrar om killen som sköt inte hade tagit sitt liv och erkänt att det var han som sköt. Hade Annnika då fått samma straff?

Idag har vi varit på vårfest på sonens skola. Där fick barnen visa upp sina arbeten.


Här på bordet har de arbetat med våren och ritat och gjort blommor


Ansiktsmålning (en liten delfin på kinden)

Pengarna som som samlats in under kvällen delas upp mellan klasserna som ska gå till olika aktiviteter.

Ha de

Mina nya blommor.....

Det var länge sedan jag var på bra humör på en måndag.
Nästa helg var det beordrad övertid, men vi behöver inte jobba då. Gu va skönt att man slippa jobba 12 dagar i sträck. Det är det nya datasystemet som ska köras igång och har blivit försenat.

Jag har varit ute i mina rabatter och fotat mina nya perenner men som sagt de är ju små just nu.
Nu ska jag deklarera.

Ha de

Blomsterland

Sonen är pigg och i form igen. Skönt att det inte blev något av det.

Idag var jag på Blomsterlandet för att köpa en blomma till stora dottern Rebecka som vi har firat idag. Hon fyller 22 år på tisdag men vi grattade henne idag. Hon hade varit duktig och gjort egna tårtor. (ingen kamera med)
Mums, Becka, det lyckades du bra med!

Jag har väldigt svårt att gå in på Blomsterland så här på våren utan att ha köpt något till trädgården. Och så blev det även den här gången. Två små perenner, haha jag kommer inte ens ihåg vad det var för något. Får försöka att fånga dom med kameran, men just nu är de så små så det blir ingen rolig bild att visa. Jo föresten, en gullviva som var tvåfärgad. Få ge mig ut i trädgården imorgon med kameran.

Ja ha, imorgon börjar en ny arbetsvecka och eftersom vi redan är beordrade att jobba nästa helg så har jag nu 12 arbetsdagar i sträck fram för mig. Men men, det kommer fler helger.

Ha de

Sonen....

Morgonen började väl inte riktigt som man önskar när det är lördag och man är ledig.
Sonen vaknade tidigt och klagade på att han mådde illa. Han var väldigt slö och orkade inte alls gå upp.
Är det något jag avskyr så är det maginfluensan. Men han kräktes bara en gång och sen började han så smått att piggna till. Men  jag förstår varför han mådde som han gjorde.

Igår kväll när vi skulle äta så började han tjafsa om att vi skulle sitta i vardagsrummet och äta. Men vi sa att ikväll sitter vi i köket så att du äter. För framför TVn blir det inte mycket mat i munnen för sonens del.
Så han började att tjuta och gnälla och beklaga sig. Han skulle inte äta om han inte fick sitta i soffan, sa han.
Men vi höll stenhårt på att vi skulle äta i köket. Så hans kväll slutade med gap och skrik och utan mat. Han fick gå upp på rummet och lägga sig istället eftersom han bara skrek och var otrevlig.

Det innebar alltså att han senast åt mellis på frita igår eftermiddag. Så kanske inte så konstig att han vaknade och mådde dåligt och var slö. Det fanns ingen energi i hans lilla kropp.
Kanske vi var hårda mot honom men man måste visa vem som bestämmer.

                                      
Ha de

Fredag...

Vår lagerchef har sagt upp sig. Jag känner mig lättad. Nu kanske vi kan börja jobba igen och få lite mer ordning på våra arbetsuppgifter utan att någon ska röra till det. Och förhoppningsvis lyfter vi upp våra huvuden igen och börjar le lite.
Fast vi vet inte vad som kommer efter så vi får avvakta och se. Jag har en känsla av att VDns son tar över ansvaret och det kanske inte är den bästa lösningen. Det behövs en tuffing utifrån som törs att kämpa och vet lite om rättigheter och skyldigheter på en arbetsplats.

Nu är det i alla fall fredag och det firar vi med McDonalds och så skålar vi med en varsin milkshake.

Ha de

Torsdag..

Tyvärr, har man inte hört något från dom jobb man har sökt. Många företag vill ha studenter som kan jobba extra vid behov. Det kanske är ett billigare alternativ för företag istället för att anställa.
När jag tänker på framtiden så känner jag mig helt tom i huvudet. Jag vet inte vad jag vill och känner mig osäker på vad jag klarar av. Men egentligen vet jag att jag inte är dum i huvudet och kan klarar av mycket.
Det ända jag vet att jag vill ha ett jobb som inte är så tungt.

På tal om vädret, man blir bara deppig av att titta ut. Kallt, snö och regn. Burr

Nä idag fort det bli en kortis på bloggen.

Ha de


Onsdag..

Nu verkar flygtrafiken har kommit igång igen. Man kan nu höra hur de flyger över oss men man ser inget eftersom det är molnigt. Så nu kan väl alla komma hem som dom ska får vi hoppas.

Tänk att vi arbetstagare inte är värda något. Så är det väl kanske inte på varje arbetsplats men där jag är blir man aldrig förvånad. Den stackare som gjorde sig illa i sitt knä på jobbet fick ett telefonsamtal från VDn.
Det var en upprörd chef som talade om för min kollega vad han skulle få betala för honom. Jag antar att det är någon slags premier på försäkringen. Han tyckte inte att han skulle behöva betala in det för min kollega hade varit klantig när olyckan inträffade. Kollegan blev så förbannad att han slängde på luren och gick hem.
Summan det handlade om var ca 4500 kr.

Och då ska ni veta att vi jobbar på ett företag där det finns mycket pengar men de används aldrig.
Under mina år där(10år) har jag aldrig sett någon servat truckarna, jo en gång så kollade de om det fanns några sprickor i gafflarna men ingenting annat.

När man har truckkort så har man ett ganska stort ansvar själv att se till att trucken fungerar som den ska.
Visst man märker hur bromsarna tar men allt annat som kan uppstå som kanske inte är synligt.
Just nu har vi två truckar som skramlar och skakar och vi har påpekat det men ingenting händer.
Man undrar just vem som bär ansvaret, föraren eller företaget, när ingen service finns på truckarna.

Ibland känner man sig gnällig, men vad ska man göra.

Ha de

Ingen aska här...

haha, det blev inget på tallriken. Men den ska få stå kvar i fall det kommer någon aska från Island.
Vad knäpp jag är va?? Men jag skulle faktiskt tycka att det var lite häftigt att få lite aska från en Vulkan.
Fast jag vill ju inte ha den här ifall den skulle vara en fara för hälsan. Men vad jag har förstått så ska det inte vara någon fara.

Eftersom vi nu är en mindre på jobbet så var vår lagerchef tvungen att göra ett nytt arbetschema.
Jag säger bara det, att det är tur att jag inte fick ett "vulkanutbrott".
Herregud kan inte människan tänka.......
Men jag är tyst, eftersom jag inte fick några ändringar i mitt s.k arbetsschema.
Det är bättre att spara på energin och använda den till något vettigt.
Jag vet bara en sak och det är att det inte kommer att fungera.

Och vad säger ni om beordrar övertid 1 maj???

Ha de


Askan....

Jag undrar just om vi har fått ner aska här från askmolnet. Jag blev lite fundersam när jag tokade av bordet på altanen. Visst, blir det smutsig när det blåser som det har gjort, men jag kan inte minnas att det brukar bli svart på trasan. Så nu har jag ställt ut en ljus tallrik för att se om det hamnar något svart på. Jag läste någonstans att man kunde göra det. Men helst skulle det vara en vit tallrik. (min är beige, hoppas det också fungerar)

Har ni märkt något av askan??

Ha de


Avbokad resa...

Det blev ingen resa till Spanien för dottern. Flygbiljetten är nu avbokad och vi ska få pengarna tillbaka. Men det kunde ta upp till 2 månader. Fast det gör inget utan det viktigaste är av vi får tillbaka pengarna.
Däremot så vet vi inte riktigt om vi får tillbaka för övriga kostander, hotell och mat. De trodde att vi skulle få tillbaks en del av summan. Det är bara att hoppas.

För min del känns det bra att de aldrig kom iväg nu när det är som det är. Man vet ju aldrig hur läget är när de skulle hem igen. De har tydligen i vissa länder börjat provflyga för att se om det eventuellt blir några skador som kan påverka säkerheten. Inte skulle jag vilja vara pilot och testa det. Tydligen så fanns det inga skador på flygplanens motorer. Det skulle kännas osäkert att sätta sig i ett plan nu även om de skulle säga att det inte är någon fara. Eftersom det är så många flygplatser i hela Europa som ställt in sina flygningar så måste det ändå finnas en risk för problem under flygning där det kan finnas askmoln.

Snart ska jag på tjejmiddag. Idag kommer vi nog att diskutera om vart vi ska åka på SPA weekend i höst.

Ha de


Inget flyg...

Väldigt tveksamt om det blir något träningsläger i Spanien för dottern.
De skulle egentligen åka till Arlanda nu på förmiddagen men eftersom deras flyg som alla andra är inställda så ska de vara kvar här hemma för att invänta nya besked.
Jag tror inte de kommer iväg i helgen. Och tjejen som är här från Öland får nog vara kvar här hos oss tills vi vet mera. Men det tror jag nog bara är kul för tjejerna att få vara tillsammans och lära känna varandra lite mera.

Så idag ska vi väl inte planera för mycket om vi nu helt plötsligt måste ge oss iväg till Arlanda.
Man hoppas på att vulkanen ska lugna ner sig  och allt kommer igång som vanligt. De som inte kommer hem har det ju lite jobbigare. Så det känns ändå skönt att de är här hemma.

Ha en fin fin lördag

Shirley Clamp...

Igår var jag och min mor på Skandia teatern och lyssnade på Shirley Clamp. Det är en turnè hon gör för att få komma publiken lite närmre. 125 personer var det som såg henne under kvällen på teatern. Och man var verkligen nära henne. Hon sjöng förstårs och mellan låtarna pratade hon och skojade till det lite. Men tyvärr så tog jag inte med mig min kamera men försökte ändå ta bilder med min mobil (utan blixt)


det här blev den bästa bilden med mobilen

Imorgon slutar min arbetskollega och jag önskar henne lycka till i framtiden (snyft)
Och vi från lagret ska överlämna en liten present till henne.All flygtrafik ställs in runt om i Europa pga askmolnen från Island.
Dottern ska flyga till Malaga på lördag eftermiddag så vi får väl se om de kommer iväg nu.
Det vore väl typiskt om det blev förseningar eller inställt. Men jag prioriterar naturligtvis säkerheten i första hand.

En annan tjej som ska med och är från Öland ska komma till oss imorgon kväll och sova hos oss. Det är för att underlätta hennes resa upp till Arlanda på lördag. Vi har bara träffat henne en gång förrut och det var på träningstestet på Lidingö. Men dotter har haft kontakt med henne på internet.

Ha de

Trädgårdsmöbeln är nu på plats

Vad är det för fel på mig?? Det går bara inte att sova på nätterna, ändå så tar jag Valerina Forte innan jag går och lägger mig.

Idag när jag kom hem i det fina vädret så plockade jag fram trädgårdsmöbeln och tvättade av den.
Så nu kan jag njuta av varenda soltimme när jag kommer hem från jobbet.


Här i kan jag njuta och blunda lite


och snart kanske man kan äta kvällsmat ute

Imorgon ska jag och min mor gå till Skandia teatern för att se och höra Shirley Clamp.
Det ska bli kul att komma iväg på något. Man är inte iväg för ofta precis.
Så imorgon blir det nog ingen blogg för min del.

Ha de

Trött.....

Efter en sömnlös natt så blev måndagen ännu tråkigare. Just nu är jag så trött att det svider i ögonen så risk finnes att jag hamnar i sängen tidigt.

Idag efter jobbet så åkte jag till Forexbanken för att växla pengar till Euro som dottern ska ha med sig när hon åker till Spanien på lördag. Och eftersom allt flöt på så bra så hann jag även handla en present till min kollega på jobbet som slutar på fredag (snyft).

Nu blir det att slappa och kanske blunda lite i soffan.

Ha de


Min dag...

                                   
                                                            Vilken härlig vårdag

                                  
                                         Druckit kaffe ute och räffsat lite i rabatterna

                                   
                                    Det är lika bra att hålla myrorna borta från början

                                   
                                                   Dags att sträcka lite på sig

                                       
                          Där uppe är det några som lämnar våren och åker till sol och bad  

                                         
                                                  Även sonen trivs ute i vårsolen

Det var min dag


Burr.....

Burr, så ruggigt det är ute. Jag frös när jag var ute och gick och blev förstårs jätte kissnödig. Så jag kan inte påstå att jag njöt av promenaden. Det gick undan sista biten hem kan jag lova er.
Jag skulle egntligen till Forex för att växla pengar till dottern som åker till Spanien om en vecka. Men av alla dagar på året så var det stängt pga konferens (på en lördag). Så himla typiskt.

Igår efter jobbet blev det inte mycket gjort. Jag var trött hela dagen och helt slut när jag kom hem. Fattar egentligen inte varför men så var det. Så hela kvällen låg jag i soffan och både sov och tittade på TVn.
Och när jag till slut gick och la mig så somnade jag då också. Det var den fredagkvällen.

Idag kommer sambon och sonen hem från Skånelandet. Då blir allt som vanligt igen.
Jag hade hoppats på att solen skulle titta fram och ge oss lite mer värme. Det finns en hel del att göra nu i våran snöfria (äntligen) trädgård.  Men som det känns just nu så vill jag inte gå ut mer idag. BUURRRR...

Ha en skön lördag

Torsdag

Inte känns det som någon kortvecka. Det har varit segt och jobbigt den här veckan. Och jag tycker det bara är rörigt på jobbet med alla praktikanter. För min del så känns det inte som någon hjälp förrän de kan alla arbetsuppgifter. Och de kommer inte hinna lära sig så mycket innan dom försvinner.
(Hej och hejdå...trevligt att träffas)

Eftersom sambon och sonen inte är hemma denna vecka så tänkte jag att jag skulle försöka att ta det lugnt och inte göra så mycket här hemma. Jag har lyckats väldigt bra med det.

I tisdags efter jobbet så var det slappar kväll i soffan.
I onsdags blev det en långpromenad med en arbetskollega och hennes hund Maja.
Idag sitter jag vid datorn och bloggar efter att ha haft datorn avstäng i två dagar.
Och imorgon så är det FREDAG.

Om ni visste så tyst det är här just nu.

Ha de

Snö....

Man blev ganska besviken i morse när man tittade ut. Helt täckt med snö igen. Men under dagen har det försvunnit igen med hjälp av lite regn. Efter allt ätande i påskhelgen så kändes det som att en långpromenad skulle behövas. Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.

Imorgon åker sambon och sonen till Skånelandet och jag blir hemma och jobbar. Sambon tar ut sina sista pappadagar och tar med sonen till farfar. Det blir inte förrän semestern som jag åker dit.

Bilder från Brantevik


Tror ni jag längtar till sommaren och Brantevik??

Påskdagen

Nu har man frossat igen i massa godsaker.
Dottern och hennes sambo har varit här på middag. Jag bjöd på en kasslerlåda med ris och sallad, efterätt och dajmtårta till kaffet. Så nu har vi fått i oss tillräckligt med kalorier för en tid framöver.

Och för att inte alla kalorier man stoppat i sig ska förbrännas för fort så sätter jag mig vid datorn.
Jag måste lära mig lite mer på min nya dator. Det finns mycket spännande att utforska.
Men först ska jag hälsa på hos er.

Ha de


Påskafton

Min nya dator är installerad och klar att köra. Jag hoppas det inte dyker upp en massa strul. Det ända är väl e-posten som jag inte är hundra på att den är OK. Jag andvänder Outlook till e-posten fast det kanske finns något bättre alternativ än det.

Idag har vi varit hos mina föräldrar på påsklunch.
Och så här trevlig var det vi bordet.
Och nu när våren är här och vi har sommar tid så är lilla trädgårdmöbeln framme.
Det har varit riktigt skönt att sitta på altanen.Ha en fortsatt skön påskhelg


Långfredag...

Under påskhelgen kanske det blir lite mindre bloggning.
Jag ska ju börja installera ny datorn. Och det lär nog inte gå smärtfritt.
Just nu har jag skrivit ner en lista på vad som ska göras. Det är en fördel att se till att man kan inställningarna på internet, e-post och säkerhetsinställningar. Även mappar ska kopieras på skivor så inget går förlorat.
Men eftersom det är LÅNGfredag idag så ska man väl hinna med rätt mycket.

Jag har hunnit med en härlig långpromenad i solen. Tänk vad alla människor ser glada ut nu när våren är på väg.

Ha en riktig bra påskhelg på er!


Ny hårddisk

Nu är vi äntligen lediga. JIPPI så skönt!

Inte en påskärring har ringt på här. Jag som hade köpt hem lite godis. Synd då får man väl äta upp det själv.
Vi har nyss ätit lite påskmat. Det blev inte av alla sorter utan det blev en enklare variant. Synd bara att jag hade glömt att köpa sill för det hade jag gärna viljat haft.

Jag har lite att göra under påskhelgen. Min sambo kom hem med en ny hårddisk till mig. Och sånt brukar ju ta ett tag innan allt fungerar som det ska. Allt som jag har på gamla hårddisken ska in på nya och säkerthetsprogrammet ska fungera och helst internet också. Den gamla datorn får ungarna ta för deras har slutat att fungera och vi vill inte lägga ner mer pengar på den.

Nu ska jag kolla på LHC-Djurgården.

GLAD PÅSK!

RSS 2.0