Snuvade på våren

Jag tror vi blev snuvade på våren. När sommardäcken åkte på så kom snön. Inte mycket snö men den finns där och temeraturen är runt nollan. Så det känns lägligt för en "inget göra dag". Det lät väl ganska bra.
Men jag ska bara........................

Just nu går jag omkring här hemma med en fleecehalsduk, inte för att jag fryser men jag har ont i nacken och då känns det skönt med värme. Jag vaknade häromdagen med öm nacke så man har väl liggat knasigt på kudden.

Imorgon hoppas jag på något bättre väder för vi har planerat att åka till mina föräldras land. Där finns det nu nyfödda lamm och de som fortfarande väntar på att få se dagens ljus. Jag laddar kameran för imorgon.

Ha en skön helg på er!!!


Vårstädning...

Synd att måndagen kom och man var tvungen att gå till jobbet. Jag hade hellre viljat vara hemma och njutit av det fina vädret. Men inte ska man klaga. Det har ju varit en fin helg med mycket sol och sommartid har vi fått.

Jag städade altanen och tog fram möblerna under pressänningen. Och så kunde man njuta av en kopp kaffe ute, äntligen. Men vad smuts det hinner att samlas under vintern. Det blev många byten av vattnet i hinken.

I söndags gick vi en liten tipspromenad i vårat område som en orienteringsklubb håller i. Sonen har en egen tipslapp och kämpar tappert med vuxenfrågorna. Vi har en liten familjetävling som går ut på att den som har mest rätt får sätta på kaffet när vi kommer hem. Och i söndags var det min tur att sätta på kaffet efter att ha fått ihop 7 rätt på tipspromenaden.Ha de
Torsdag..

Dagarna rullar på, våren kommer närmare och närmare, bloggen står nästan still hos mig.
Ligger även lite lågt med kameran just nu. Men jag har beställt ett motljusskydd, UV-filter och ett polarisationsfilter till kameran som kanske kommer imorgon.

Jag är lite orolig för min son (9 år) som äter väldigt dåligt. Han har i och för sig alltid ätit dålig men just nu så blir han mer trött än vanligt och får ibland huvudvärk och har även kräkts vid två tillfällen, men bara en gång. Somnar tidigt på kvällen men är oftast pigg på morgonen. Han är ibland mörk under ögon och ser lite eländig ut.
Hans pappa har gluten så man vet ju aldrig om det kan vara det han har fått. Men jag tycker inte att magen krånglar på honom så nja, det bästa är ett besök hos läkaren.

Vår vårdcentral har brist på läkare och man får då en liten längre väntetid. Men det kan jag stå ut med. Bara vi får kolla upp honom så han inte har brist på något eller har fått gluten. I mitten av april fick vi en tid.

Har ni också barn eller barnbarn som äter dålig?

Jag har aldrig tjatat vid matbordet på honom att han måste äta upp. Men det ska finnas av allt på tallriken av det som serveras så att han får en chans att stoppa i sig något. Jag tror bara att tjat gör motsatt effekt och man säger ju att barn inte svälter självmant utan de äter när de behöver.

Men om ni visste vad det svider i mig att se de där små portionerna han stoppar i sig.


fotoövning, där ringen på ena bilden är klar och kjedjan suddig, andra bilden tvärtom...


Fina vädret....

Vilken dag det har varit idag. En liten försmak på sommaren. Hela plus 16 grader visade termometern kl.16.00 när jag åkte hem från jobbet. Fortsätter det så här så kanske jag plockar fram trädgårdsmöbeln i helgen.

Helgen har ju också bjudit på fint väder men något svalare.  Vi gjorde en liten utflykt min sambo, sonen, jag och min Canon. Jag ville öva lite med att ta bilder i soligt väder mot vatten och is. En svår utmaning eftersom det är lätt att bilderna blir överexponerade med solljuset och vattnet. Visst, jag skulle kunna göra det enkelt för mig och ställa in kameran på AUTO läge. Men då lär man sig inget och jag vill öva på den kreativa zonen på kameran, manuella inställningar.

Jag måste medge att jag inte blev helt nöjd med resultatet på bilderna när jag la in dom i datorn.
Det är bara att fortsätta att öva och till slut kommer jag nog att bli nöjd. Men jag måste nog köpa ett motljusskydd till kameran. Det skulle nog underlätta något.
Den övre bilden blev överexponerad och den undre underexponerad.

Kvinnodagen

Idag vet väl alla att det är Internationella kvinnodagen. Det är en dag som jag inte märker speciellt av, förutom att det pratas mycket om det på radion. Är det bra att den finns??
Ja, varför ska den inte finnas.  Kvinnor vill ha mer jämlikhet med mannen, borde fungera till viss del. Men vi är trots allt man och kvinna med olika förutsättningar framförallt fysikt.
Det viktigaste av allt, tycker jag, är att kvinnan blir accepterad till ett eget liv och inte blir uttnyttjad mot sin vilja.

Vi har haft en kall vecka speciellt nätterna där temperaturen har sjunkit till -7 grader. Och just nu faller snön lätt.
Men det har ju lovats varmare till helgen så vi hoppas väl på att det stämmer.

Några bilder jag tog i helgen. Här är det spegelbilden i vattnet jag tänkte på när jag fotade.
Och själv är jag med i skuggan....Ha de


RSS 2.0