Långpromenad..

Sommar, sommar sommar....

Fotokursen lider mot sitt slut, en träff kvar. Och då ska vi visa våra porträttbilder som vi har haft i uppgift.
Inget är enkelt men man gör så gott man kan. Jag valde att fota mina barn. Sonen ville absolut inte ställa upp som modell mycket trams och få bilder.Idag har äldsta dottern och jag varit ute och gått i 4,5 timmar. Vi skulle fota lite eller ganska många bilder blev det. Vi var först vid Getå ravinen här i Östergötland och sedan hamnade vi vid Marmorbruket. Helt perfekt väder och det var en sådan där dag som man bara kunde gå och gå. Synd bara att jag glömde drickan hemma, men som tur var så hade Becka med sig och kunde dela lite med sin mamma.Just nu lite trött i benen av denna promenad.

Ha de

Fotouppgifter..

Vilken underbar vår dag vi har haft. Och då ska man inte sitta inne utan ut i solen och ta med Canon och fota till veckans uppgift på fotokursen.

Den här gången handlar det om arkritektur/landskap.
Den ena uppgiften var att fota kommunens Stadsbibliotek och få raka linjer i bilden. Om ni visste vad kanter och linjer det finns på denna byggnad och enligt mig är det en av stans fulaste byggnader.Andra uppgiften handlar om att få en bild som man kan använda som reklam för Wella schampoo.
Hi och ho, det var inte lätt.
Jag testade och fotade ett vattenfall för att få lite vitt mjukt vatten. Men tyvärr blev jag inte riktigt nöjd. Jag tror jag kom för nära.den här bilden har jag redigerat lite i pixlr.com..blev en ganska schysst effektÖvning ger färdighet

Kosläpp...

Idag i blåsten har vi varit på kosläpp eller hette det koutsläpp...?
Första gången vi se när de lyckliga korna får komma ut i hagen. De hoppar, springer, snavar och stångas (även om de inte har några horn).
Canon fick förstårs också följa med.

Oohh, får man komma ut...


vad det luktar gott...


Trevlig helg
Fortsättning på fotokursen

Från regn och rusk till härliga försommardagar.

Sonen har fått provsvaren och allt är OK, skönt. Nu känner man sig lite lugnare. Han behöver bara få igång magen lite. Vi har bytt ut "gruset" Inolaxtol till flytande Laktulos. Än har det inte visat något resultat förrutom att han fiser mer än vanligt.

Fotokursen är igång. Två träffar har vi haft och det handlar nu mycket om bildanalys. Vid första träffen pratade vi om stilleben. Läxan var att vi skulle ta en bild på en möbel eller inredning som man skulle kunna använda i tex en katalog. Svårare än jag trodde. Jag blev inte nöjd med min bild, men i brist på fantasi så fick det bli den här bilden.Andra träffen pratade vi om street/action - opertunum. Eller översatt till "fånga tillfället".
Att ha kameran laddad och vara beredd på något intressant som händer. Och naturligtvis är jag igång med att öva.

Jag försöker att tänka på att inte få med ansiktena på människorna. Man får vara lite försiktig när man tar bilder och ska använda dom tex på bloggen eller facebook.

För att få lite mer kött på benen så skulle jag gärna vilja ha lite kommentarer på bilderna både positiva och negativa. Man lär sig massor av hur andra tolkar bilder.

Ha de varmt och skönt i vårvärmen

RSS 2.0