Inte en vanlig fredag

En fredag som jag inte känner för den här veckan. Jag jobbade över idag och imorgon ska man upp igen och jobba på självaste valborgsmässoafton. Som jag har gjort de senaste 11 åren.
Det är dags fär bokslut på jobbet och då ska det inventeras och det ska vara färdigt senast den siste denna månad. Fast man får inventera tidigare men inte ska man göra det när man kan låsa upp sin personal på Valborgsmässoafton. Min sambo och jag är ju på samma arbetsplats så vi måste ordna barnvakt men det brukar vara det minsta problemet. Äh, det är bara att gilla läget.

Och så måste ni tycka lite synd om mig för jag har varit och är lite krasslig. Min hals värker och bränner och kan knappt svälja. Och nu börjar det även i näsan att täppa till. Halsfluss säger en del men då brukar man väl få feber och det har ju inte jag. Därför så att det varit bättre med en vanlig fredag då man vet att man är ledig i två dagar och kan kurera sig.

I onsdags fyllde min äldsta dotter 23 år. Oj oj Oj, var har dom åren tagit vägen. Man får ta fram fotoalbumet för att blicka tillbaka.

Nu får jag önska er en trevlig Valborgsmässohelg.

Påsk i Skåne

Det har varit lite påskledigt här ett par dagar.
Vi har varit i Skåne och firat påsk hos svärfar. Även mina föräldrar var där.
Och inte ska man väl klaga på vädret även om det var lite svalare vid kusten där vi var.
Det är ju så den här årstiden att havet kyler luften vid kusten och tempraturen blir lite lägre. Men som tur är finns det kläder så man behöver inte frysa. (lite frös jag nog)

Det var verkligen vår i Skånelandet. Vilken natur man kan njuta av nu när det är så grönt och vårblommorna har kommit fram. Det blev lite egen fotoskola med min kamera.

Hoppas ni också har haft en bra påskhelg.
Dan före fredagen...

Är det fredag imorgon??
Men vart tog de andra dagarna i veckan vägen??

Jag behöver ta tag i fönstertvättningen, men av någon konstig anledning så skjuter jag upp det hela tiden.
Jag får väl skärpa till mig lite till helgen och se till att det blir gjort. För under påskhelgen vill jag absolut inte göra något alls för då är det slappar helg i hela 5 dagar. Det ska bli skönt att komma ifrån jobbet och slippa höra allt surr om konflikten mellan tjänstemännens fack och företaget. Och förhoppningsvis är konflikten avklarad till påsk.

Igår var jag på utvecklingssamtal i dotterns skola på gymnasiet. En liten besvikelse var närvarorapporten.
Den kunde se bättre ut. Historia- och tyskalektioner var lite förmycket frånvaro. En dålig ursäkt från henne var att hon ändå inte kunde höja betygen. Men, hur tänker man då????
Självklart kan man påverka betygen genom att komma till lektionerna. Hur ska man annars lära sig något?
Hoppas hon skärper sig för det går inte att ångra sig efter att betygen är satta.

                                             

Måndag...

Som vanligt så försvann värken lika fort som den kom och jag kunde få njuta av söndagen.
Även vår tjejmiddag i söndags var jag på. Vi diskuterade lite om vart vi ska åka på SPA i oktober. Det lutar åt Skeppsholmen med två övernattningar. Något att se fram emot.

Ni skulle få lite info av mig om vad som skulle hända på min arbetsplats. Jag är dock inte berörd av det eftersom jag jobbar på en annan avdelning. Ni för läsa via länkarna själva.

http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6764434

http://www.folkbladet.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5602865

Och imorgon så antar jag att det finns tryckt i tidningen också.
Även TV 4 lokal tv har de nämnt detta.
Det är på tiden att det tar tag i saken så att folk kan jobba för rätt lön och få sin tjänstepension.

Ha de

Lördag....

Jag försöker att ha en bra helg även om min kropp värker. Jag är inte sjuk jag har bara ont.
Det händer ibland att jag får ont i muskler och leder. Varför, vet jag inte riktigt. Kanske för att fredagen kom och jag slappnade av. Jag har haft en period nu när jag även sover dåligt och det är besvärligt att vända sig om i sängen pga ömhet och stelhet i kroppen.

För några år sedan var jag hos läkaren där lite prover togs och de var OK. Jag började då även att träffa en arbetsterapeut för stresshantering. Jag mådde bättre och har även nu stor nytta av det hon lärde mig.
Men fortfarande kommer denna värk som gör att man känner sig sjuk och humöret blir inte på topp.

Idag kände jag att jag behövde något starkare än alvedon så jag letade fram Ibumetin 600mg som jag använde när jag drog ut en tand. Det fungerar väl inte fullt ut men det lindrar. Jag tror jag skulle behöva något muskelavslappnande så jag kan sova bättre. Valerina Forte brukar jag ta men tycker inte alltid att de hjälper.

Jaja, nu fick läsa lite gnäll också.

Av någon anledning så längtar jag till måndag och jobbet. Nu låter det väl som jag är riktigt sjuk.
För jag tror det kommer att hända ett och annat då. Men jag kan inte säga något nu, jag informerar er vid ett annat tillfälle.

Fortsätt helgen som ni själv vill ;)

Ha de


Dålig koll..

I fredag blev jag lite irriterad på fritapersonalen.
På morgonen sa jag till om att sonen skulle gå hem själv kl.15. Storasyster skulle vara hemma då och jag tänkte passa på att handla på vägen hem från jobbet eftersom jag ändå är i närheten av Maxi. Och så är det ju bra för sonen att börja få gå hem lite själv när någon finns hemma.

Men när jag höll på att handla strax efter kl.15 så ringer dottern på min mobil och säger att det satt en lapp på dörren om att Pontus är hos grannen och har varit där sedan han slutat skolan (kl.13). Och förstårs så blir det full aktivitet i mitt huvud. Jag ringer omedelbart upp frita (inne på Maxi) och frågar varför Pontus hade gått hem.
Och då visar det sig att ingen har haft koll på att han inte kommit till frita efter skolan. De kunde helt enkelt inte svara på vad som hänt men skulle ta reda på det.

Man förväntar sig ju att de ska ha märkt att han inte var där och ringt upp mig och hört om det eventuellt har blivit något missförstånd. De kan ju vara glada att jag inte är den typ av människa som ringer till lokaltidningen och hamnar på förstasidan.

När jag kom hem sen pratade jag med sonen och undrade varför han hade gått hem. Han trodde han skulle gå hem direkt efter skolan till storasyster. Och det är ju lätt hänt att en 8 åring missuppfattar. Men som sagt det stod  på schemat "Pontus går hem själv kl. 15" och jag har forfarande inte hört något om varför det blev så här.

Det verkar som om dom inte vill prata om det. Men ändå har jag en viss förståelse för att det kan bli fel när det är många barn och få personal. Personalen har det tufft och jag vill inte göra så stort av det men ändå uppmärksamma dom att det blev fel.

Hur skulle ni ha gjort?

Ja, det är våren....

Jag bryr mig inte om att det regnar just nu för det är ändå VÅR. Trots att solen har gömt sig bakom molnen så har vi haft 14 plusgrader. Och trädgårsmöblerna är framme och kaffekoppen är urdrucken.Dåligt med vårlökar i rabatten så jag fick handla lite för att få mer VÅRkänsla.Men som ni ser är de på gång...Jag passade även på att testa kameran för att lära mig mera.

Ha de

RSS 2.0