Nu är det heltid....

Nu är det i alla fall klart att jag kommer att jobba heltid from 1 november.
Men man kan väl säga att jag redan har börjat. Och det räcker inte med att jobba 8 timmar om dagen. Vi ligger åter igen efter och är beordrade att jobba över 1 timme om dagen.

Det gäller nu att tänka till och planera här hemma, så att min kropp inte börjar att säga ifrån igen. Det är så lätt att stressa upp sig. Jag som oroade mig mest för sonen att han får längre dagar men det är nog jag själv som behöver en invänjning av den nya vardagen. Jag har inte jobbat heltid på nästan 10 år.

Ha de

Heltid...

Surret som jag hört på jobbet stämde bra.
Imorgon börjar jag jobba heltid. Jag tror egentligen inte att jag skulle behöva börja heltid med så kort varsel. Men eftersom vi har mycket att göra och jag ändå ska jobba heltid så är det väl lika bra att köra med en gång.

Nu har vi väl en liten tur min sambo och jag att vi fick andra arbetstider. Vi får lov att jobba 7-16 istället för 8-17.
Guld värt denna timme. Hellre en timme tidigare än en timme senare. (vi jobbar på samma ställe)
En liten risk tror jag finns att våran VD säger ifrån om den arbetstiden. Han vill gärna inte underlätta något för någon. Jag vet ju att det finns flera som vill jobba 7-16. Men i vissa fall måste man var sig själv närmast. Det är ingen som skulle ta hänsyn till någon annan i fall de fick chansen.

Annars denna helg har varit lugn. Hösten är bestämt här nu och det var frost i natt på sina håll. Temperaturen var blyga 1,6 plusgrader klockan åtta i morse. Stolsdynerna till utemöblerna har lagts undan och några pelagoner har kastats.

Heltid eller deltid

Just nu är vi lite underbemannade på jobbet vilket innebär att vi får börja en timme tidigare. Själv var jag ju hemma torsdag fredag med min mage. Magen känns OK nu och jag kan börja äta normalt igen.

Det som oroar mig just nu är att jag kanske måste börja jobba heltid. Man har ju bara rätt att jobba deltid tills barnet fyller 8 år enligt föräldraledighetslagen och sonen har fyllt 9 år. Det är ett lite rykte som surrar omkring. Och detta gör mig lite stressad. Jag vill fortsätta att jobba deltid både för barnens skull och min egen.
Vi har diskuterat detta min sambo och jag, både tycker att det vore bra om jag kunde fortsätta att jobba deltid.
Visst vore det bra med lite mer pengar men för oss är inte det det viktigaste. Det viktigaste är en familj som mår bra utan stress.

Det har varit många diskusioner om att alla kvinnor på arbetsmarknaden ska ha rätt till heltidsjobb. Visst, självklart ska vi kvinnor kunna få chansen att jobba heltid. Men, de som vill. Jag tycker även att det ska finnas en chans för kvinnor att jobba deltid efter att barnet fyllt 8 år. För många av oss är det tufft att jobba heltid, plus att gå hem efter jobbet och sköta hemmet. Förhoppningsvis så är man två om att dela på sysslorna, men jag tror ändå att vi kvinnor drar det tyngsta lasset hemma oavsett hur många timmar vi jobbar.

Det kanske finns familjer där det skulle passa bättre om mannen gick ner till deltid. Varför är inte det så vanligt?
Det kan ju vara så att det är mannen som oftast har bättre inkomst än kvinnan. Eller lever vi kvar i det gamla där det är självklart att kvinnan tar hand om barnen och hemmet?


Inga hål.....

Vilken sensommar vi har. Här kan man ligga och njuta i solstolen och fortfarande känna hur solen värmer.

Något jag inte är förtjust i är att gå till tandläkaren. Det är både dyrt och alltid finns det ett håll att laga.
Men i tisdags när jag var där kunde jag göra ett glädjehopp. Jag hade nämligen inget hål. Men jag har kämpat för det, för jag hade gett mig f__n på att jag inte skulle ha något hål när jag kom dit. Med flourtabletter och hålla rent mellan tänderna med tandpetare och tandtråd gav resultat.

En gammal fyllning satt förstårs lös och ska bytas ut. Men det tyckte jag inte var så farligt jämfört med dessa stora hål jag brukar ha. Jag passade på att teckna ett Frisktandvårdsavtal hos min tandläkare. Jag hamnade i grupp 2 och kommer att få en årskostnad på 1020 kr. Jag trodde det skulle bli mer. Och till råga på allt så får jag byta ut den gamla fyllningen på det avtalet. Riktigt nöjd var jag med tandläkarebesöket.

Sen har veckan varit mindre rolig. I onsdags mådde jag pest på jobbet. Ont i kroppen och magen och allmänt seg. Jag gjorde min arbetsdag och gick sen hem med lite feber och var helt slut. De följande dagarna har varit toalettbesök, magont, illamående och helt slut. Men någon hulkning blev det aldrig, men jag kände att det kanske skulle ha varit bra. Och nu sitter jag här och allt har släppt. Men jag tar det fortfarande lugnt med maten och tänker på vad jag stoppar i mig. För jag vill inte ha något bakslag. Eventuellt kanske jag ska testa en kopp kaffe som jag inte har druckit sen i onsdag förmiddag.

Troligtvis var det en magbacill som var i mina tarmar och dansade runt. Herregud vad så små saker kan kännas.

Ha nu en finfin sensommar helg

RSS 2.0