Onsdag..

När jag nu ändå har satt mig vid datorn så ska jag väl göra ett litet inlägg i min blogg.
Datorn har inte varit på här på några dagar. Man måste passa på och njuta av sommardagarna.

Jag jobbar nästa vecka också innan det är dax för semester. Man får hoppas att det finns några härliga fina sommardagar kvar till mig då.

Midsommarhelg har det ju varit och den firade vi på mina föräldras land. Lite si och så med vädret men man får göra det bästa av det. Vi har i alla fall gjort om den gamla traditionella "Små grodorna är lustiga att se" till "Ligga i gräset och sparka grodor". Det är inget vi har testat än men det nya uttrycket, påhittat av min far (efter ett par snapsar) var ganska roligt.

Hoppas ni har det gott ute i sommarvärmen.

Städrycket...

Resten av helgen, det lilla som är kvar så ska jag ta det lugnt.

Hela lördagen gick åt i att städa vårat sovrum och sonens lekrum. Och då menar jag verkligen städa.
Det blev tvättning av fönster, byte av persiennsnöre, alla lådor och skåp avtorkade även golvlistor och målningar blev rena. Gardinerna blev tvättade och strukna. Och en hel del som kastades och även sånt som ska skickas till insamlingen på Erikshjälpen. Vi fick ihop till fyra stora fulla papperspåsar som vi ska skänka till Erikshjälpen.

Sonen hjälpte till i sitt rum och rensade bort en en hel del leksaker och gamla målarböcker. Han var verkligen duktig och kastade sånt som jag skulle viljat kastat för länge sedan. Men det känns bättre att han gör det själv.

Mitt undet städningen hann jag även med att fixa maten, grillat kött med potatisgratäng. Kvällsmaten ordnade sambon, McDonalds.

På kvällen var jag så trött i hela min kropp så jag tyckte nog att ett varmt bad skulle sitta fint. Och så blev det.
Sen avslutade jag kvällen med två glas vin och en film på TVn.

Det är nog bara vi kvinnor som kan få ett sånt där städryck.

Ha de

Sommarlov...

Sommarlov!!

Igår kväll hade sonen sommaravslutning i skolan och idag var det dotttern tur.
Men sommarlovet innebär ju inte att man är ledig. Tyvärr så måste vi jobba och sonen får gå upp på morgonen som vanligt för att vara på frita. Men det är klart de slipper läxorna och det blir lite sommarskoj på frita.
Vi har väl räknat med att ha honom på frita ett år till. Sen får han börja klara sig själv med egen nyckel.Idag kröp jag i trädgården med min kamera och lyckades fånga en fjäril på en blomma som suger i sig nektar med sin snabel...
Imorgon är det fredag som alla vet och tyvärr väntas sämre väder här.
Hoppas ni får en bra helg.

Ha de


Torsdag..

Jag har inget emot att få vara ledig ytterligare några extra dagar. Man fick lite mersmak på sommaren och ledigheten. Men man får nöja sig med de två dagar som snart kommer dvs lördag och söndag.

Som ni märker så har det varit torka både ute och bloggtorka. Bloggtorkan lär nog fortsätta nu under sommaren men torkan ute är för tillfälligt borta. Äntligen kom det lite regn. Ja, det behövdes faktiskt. Och många urladdningar i luften runt omkring. Men här har det varit sparsamt med blixtrar och dunder.

Mina GÅ-LUNKA-LÖP pass fortsätter. Men vissa dagar nöjer jag mig med att gå. Att springa när det har varit över 25 grader känns överdrivet från min sida.

Några bilder med min kamera


Sonen läser


Dottern med pojkvän


Sonen och bästa kompisen tar en fikapaus i värmen

Ha en fortsatt härlig sommar..för det är väl sommar nu??


Ledig..

Det är synd att klaga på att man är ledig fram till tisdag och att det är ett härligt väder. Jag hoppas att även ni har chansen att var lediga några extra dagar.

Jag tror inte jag hade gråtit om vädret varit sämre. Ibland känns det bara skönt att få vara ledig.
Vi har inte planerat något speciellt de här dagarna, utan vi tar dagen som den kommer.

Idag passade jag på att fixa lite i trädgården, klippte gräs och rensa ogräs. Trots att vi bor i ett radhus med bara en liten tomtplätt så finns det alltid något att peta i. Jag skulle nog inte orka med en större tomt.

Sambon har fått ont i sin rygg igen. Han ser ut som ett S i kroppen just nu och har värk. Och naturligtvis så är hans  starka värktabletter slut. Det blir att ringa imorgon till vårdcentralen och hoppas på att han kommer fram och kan få ett nytt recept.

Dottern har börjat med tryckvågsbehandling på sin fot på rehab, som förhoppningsvis ska hjälpa läkningsproccesen. Just nu använder hon kryckor för att avlasta foten.
Här kan ni  läsa om tryckvågsbehandling eller stötvågsbehandling som det även kallas.
(sidan är lånad av www.ortomed.se )

Jag hade aldrig hört talas om denna behandling. Men man lär sig hela tiden något nytt.

Ha en trevlig helg och om ni har möjlighet passa då på att njuta av det fina vädret.

Ha de

RSS 2.0