Grön jul

Det blev en riktig grön jul i år.
Idag när jag var ute och försökte gå bort lite julgott, så lyste solen. Det var nästan som man fick lite vårkänsla.
Man kunde se spår av Dagmar som blåst ner träd och grenar under natten. Vilka naturkrafter, där har man inget att säga till om. Trädet på bilden låg ivägen när jag var på promenad.

(bilden lånad av www.nt.se)
Hoppas ni har haft en trevlig jul. Jag har haft det bra och ätit mig rund och go hela helgen.Höjdpunkten på julaftonen är inte julklapparna utan chokladkartongen....Tomten har haft det jobbigt med jul men kan nu få sova innan det blir en ny jul om ett år.

Ha de


En uppbokad vecka....

Äntligen är alla klappar inhandlade.

Veckan som kommer är helt uppbokad.

Måndag - massören
Tisdag - innebandy
Onsdag - julavslutning i skolan
Torsdag -  pappa fyller 65 år
Fredag - förbereda inför julhelgen
Lördag - julafton
Söndag - juldagen kommer mina föräldrar på middag

Efter några försök med en fotokurs så ska det nu äntligen bli av. Den 10 januari börjar den och naturligtvis blev den på tisdagar då jag har innebandy. Men jag får offra fem tisdagar och gå på fotokursen istället.

testade lite med kameranHa de

Inget Luciafirande

Imorgon är det Lucia och det är första gången på många år som jag inte ska titta på något Luciatåg i skola.
Jag har säkert varit på dagis och skolan i 20 års tid. Min äldsta dotter är ju 23 år och syskonen 17 och 9 år.
Då förstår ni varför det har blivit så många gånger. Och ska jag vara riktig ärlig så tycker jag faktiskt att det inte gör något. På sonens skola är det bara upp till år 2 som har Luciatåg.

Idag var jag på utvecklingssamtal med sonen. Allt var bra och han fick lite extra beröm för sin fina handstil. Läraren vill gärna att han lär sig skrivstil men han är väl inte så där motiverad till det.  Han har testat lite och det ser väldigt bra ut. Digitala klockan behöver han träna på för den sitter inte riktigt än.  Men det kommer nog snart.
Jag brukar fråga honom här hemma vad klockan är för att han ska bli bättre.

Och någon snö har vi inte sett skymten av här. Det gör inget om det kommer lite så det blir ljusare och renare under skorna.

Ha de


Förstadagintyg

Tredje advent och knappt två veckor kvar till jul. Och det bästa av allt är att i år är jag ute i god tid med klapparna. Det återstår bara några få klappar att inhandla..

Dagarna flyter på i mitt nya liv som heltidsarbetare och jag börjar få in rutiner som passar bra för mig utan att jag jagar upp mig. Mina hjärtklappningar jag hade besvär av kommer inte alls lika ofta nu. Och jag känner mig faktisk ganska lugn just nu.

Men ni ska veta att min arbetsgivare har varit på mig om att jag var hemma fyra dagar för stress och oro.
Jag blev inkallad till honom där han gärna vill sätta mig på plats. Han ansåg att han egentligen inte behövde betala ut någon sjukpenning till mig eftersom han inte tyckte att det var ett tillräckligt gilltigt skäl att vara hemma och så hade jag ju inget läkarintyg. Men det fick gå för den här gången sa han.

Han sa även att jag gått hem i protest av att jag börjat jobbat heltid. Ja, ni läste rätt, så sa han. Så nu vill han ha ett läkarintyg av mig när jag blir sjuk nästa gång. Jag har pratat med facket och de vill att jag ska fråga honom om vart jag ska få mitt förstadagintyg ifrån eftersom vi inte har någon företagshäslovård. Det är nämligen arbetsgivaren skyldighet att se till att jag kommer till en läkare om han kräver förstadagintyg. För på vårdcentralen är det inte säkert man får en tid med en gång. Blir det problem så kommer förhoppningsvis facket att hjälpa mig. Men tyvärr så har arbetsgivaren rätt att kräva intyg om han anser att man varit borta mycket eller fuskat. Och inget av detta stämmer på mig. Tre gånger sjuk på ett år kallar jag inte mycket.

Nu hoppas jag att jag kan komma igång att blogga lite igen. Det går himla trögt just nu och ändå så skulle jag kunna skriva om så mycket.  Hoppas ni har det bra och att ni inte stressar upp er för mycket i juletider.

Ha de

RSS 2.0