Tisdag..

                                                                    

Jag testar och jag läser om min nya kamera. Det finns hur mycket som helst attt lära sig. En fotokurs kan nog vara bra så man lär sig att fånga bilderna rätt. Just nu har jag julgranen som motiv och testar med olika inställningar. Men bilder får ni vänta med att se.

På jobbet är det hur lugnt som helst.  Man får leta upp lite jobb så att dagarna flyter på. Det finns inget värre när det är för lite att göra. Tiden går så sakta då. Men det är bra att få sånt gjort som man inte har tid med annars. 

Sonen fick lite extra ledigt i två dagar då han ska sova över hos mormor och morfar. Alltid lika spännande för honom. Han fick ju sin första mobiltelefon i julklapp och han skickar SMS till mig flera gånger om dagen för att bara fråga vad jag gör. Tur att han har kontantkort. Det kanske vore bra om han tömde det så att han förstår att det kostar att SMSa. Men vad duktiga barnen är att lära sig om hur mobilen fungerar. En annan kan få hålla på i evigheter innan man får något att fungera eller ändra en inställning. Hoppas att han blir haj på datorer också så att han kan hjälpa sin mamma när det kör ihop sig.

Ha de                   

Julhelgen

                            

Hoppas ni har haft en bra julhelg. Helgen har bara rusat iväg och man har knappt hunnit varvat ner förrän man ska jobba igen (imorgon). Men det är bara fyra arbetsdagar sen ska jag vara ledig till den 10 januari.

Julafton firade vi hemma hos mina föräldrar. Barnen är stora nu så de få vara tomte själva och läsa på alla paket.

                             

Tomten tyckte nog att jag varit extra snäll i år för jag fick stora klappar av tomten.

                            

I ett av paket fanns det en Systemkamera med ett extra objektiv. Tack snälla tomten!

                        

På juldagen var vi hemma hos oss och åt en trerätters middag.
Och under julhelgen har man som vanligt stoppat i sig en hel del. Så det kanske är bra, i alla fall för min del,  att det blev en kort julhelg. 

Här är min äldsta dotter och hennes pojkvänn.

                              

Ha en bra fortsättning på det lilla som är kvar av år 2010.Klapparna klara

Hallå på er igen alla bloggare!

Sitter nu här vid datorn med täppt näsa ett glas vin och lite nötter. Det låter väl mysigt. Jag har ju lite bloggläsning att gå igenom. Det får bli en snabbis för att kolla av er lite.

Julklapparna är klara och det är bara maten som ska planeras för juldagen.
Förra året hade vi än väldigt stor julgran även om vi sa att vi skulle ha en liten. Så i år blev det en liten gran :)Det verkar som det finns plats för många klappar i år under "runt" granen.

Hoppas ni har fått lite lugn julstämmning hos er.
Ha de

Första julbordet...

Igår kväll var jag på jobbet och åt julmat. Första julbordet brukar alltid smaka bra. Det var trevligt och alla verkade trivas. Några blev ju förstårs lite rund under fötterna men vad gör det när de ändå sköter sig och inte mår dåligt.

Efter julbordet åkte vi för att spela bowling. Inte för att det gick så bra men det var roligt att rensa rännan :)

Om man nu måste påpeka något så hade väl jag och många andra tyckt det varit bättre om vi hade ätit och bowlat på samma ställe. Men, men, det blev väl för dyrt att äta och bowla på samma ställe. Och man ska väl inte kosta på sin personal för mycket.  Fast jag är ändå nöjd med kvällen ihop med mina arbetskollegor och det var ju det som var viktigast.

Idag tittade tomtarna fram här hemma. Tänk vad duktiga de är. Aldrig något tjafs om var de ska stå, de vet precis sina platser.

Ha en skön fortsättning på helgen och glöm inte att tända det tredje ljuset.

Hoho..

Julen närmar sig med stormsteg och säcken står tom och väntar på att bli fylld.
Några paket har ramlat i, men det finns fortfarande mycket plats kvar i säcken.
Jag får fortsätta att fylla den i helgen.

I måndags skulle vi ha jobbat över för att lossa två containrar på jobbet. Men det blev lite strul. Den ena kom inte ut ur hamnen i tid och på den andra frös bromsarna och blev stående. Så vi fick lossa dom under ordinarie arbetstid på tisdagen istället. Det innebär att allt ordinarie arbete blir lidandes. Men det är sånt som kan hända.

Just nu har jag absolut ingen lust att arbeta. Det är lätt att tappa arbetslusten när vi inte är något värda på jobbet.
Men det är ju inte unikt på just våran arbetsplats. Tyvärr ser det nog ut så hos flera. Tänk vad arbetsgivarna skulle tjäna på att bry sig lite mer om sin personal.

Man är som en apa i bur och blir piskad och matad med banan. Men det är bara det att chefen har själv ätit upp bananen och kastar in skalet till aporna.

Ha de

Basket

Bara inte snön töar bort nu. Vi har runt nollan här med ett lätt snöfall. Jag vill ha snön kvar och fem minus grader.

Idag var vi med sonen på basket.  Det var Stadsdelsbasket som engageras av stans basketförening Dolphins.
Elever från årskurs 1-4  får vara med att delta. En gång i veckan tränar de på sina skolor sen blir det matcher under en dag där man möter varandra. En bra prova på grej och barnen får röra på sig.
Imorgon väntas en långdag på jobbet. Vi ska lossa containrar igen.
Så det är väl bäst att kojsa tidigt.

Ha de

Kyckling i jordnötssås

Ännu en vecka har sprungit iväg med dålig uppdatering av bloggen.

Vi har haft det riktigt kallt här några dagar. På morgonen har termometern visat mellan -18 och -20 grader.
Riktigt bittert när man ska sätta sig i bilen. Men nu känns det mer behagligt när termometern visar - 5 grader.

På jobbet har det förstårs också varit kallt. Jag har haft mössa på mig inomhus. Och när jag kommit hem så har jag varit frusen. Igår satt jag i soffan med en fleecefilt om mig och några värmeljus. Och så värmde jag en glögg och drack upp och blev väldigt trött. Det blev sängen redan kvart över nio.

Idag har vi firat sambon som fyllde år igår. Jag bjöd på  Kyckling i jordnötssås (klicka för recept)
En bra bjudrätt som jag kan rekommendera er.

Ha en trevlig helg

RSS 2.0