Jobb..

Forfarande lite att göra på jobbet. Jag undrar vad som händer. Igår kändes det som det var lite mer ordrar men idag var det lika lite. Och med den erfarenheten som jag har från vårat jobb så börjar nog vår VD att försöka skicka hem folk snart. Men det finns egentligen hur mycket som helst på ett lager att göra. Fast vi verkar inte ha fått det förtroendet.

Det är väldigt stor skillnad från att ha jobbat på Ericsson. Där fick man mycket förtroende. Jag hade arbetsuppgifter som jag hade ansvar över och skötte själv. Bl.a. inventeringarna som jag rättade och fick leka lite dektetiv för att kunna lösa. Det var viktigt att saldot stämde i lager, annars var det risk för att produktionen kunde stanna om det inte fanns komponenter och annat till tillverkningen av kretskort.

Där jag jobbar nu får jag inte riktigt ut mina kunskaper som jag hade från mitt tidigare jobb. Man bara plockar ordrar och packar. Inte så värst tillfredställande efter 11 år. Men det är lika för alla där. Ingen har det förtroendet att få styra och ställa lite själv.

Som det ser ut på arbetsmaknaden idag så är det inte alltid så lätt att få något nytt jobb. Och ett nytt jobb innebär ju också att man är sist in. Idag har jag ändå ett fast jobb som betyder ganska mycket. Men vem vet jag kanske får chansen någon gång att testa något nytt.

Ha de

Ingen fotokurs

Det är så typiskt när man äntligen har anmält sig till en fotokurs.
För få anmälda och alltså ingen fotokurs. Jag hade det på känn.

Men då kan jag ju fortsätta spela innebandy på tisdagar istället.

Nu ska jag slappa i soffan för jag har varit hos massören och passar på att ta en slapparkväll.

Ha de

Promenad...

I det blåsiga men soliga vädret tog jag med mig sambon, sonen och min kamera ut på promenad.
Eller rättare sagt vi tog med oss bilen också så att vi kunde ta en promenad vid Lindös småbåtshamn.


utsikt mot Bravikens pappersbruk


badsugen Kaja...


massor med knoppar på grenarna...VÅREN är på ingång

Ha de


Lördag....

Inte var det så skönt ute som det såg ut idag när jag gick ut. Soligt och blåsigt och jag saknade min mössa.
Man vill ju ha lite mer värme nu och helst slippa att se snön. För snö finns det kvar och den ligger på våran tomt.
Våran radhuslänga ligger ner i en liten svacka där solen har svårt att komma åt så här tidigt på våren.
Varje år så känns det som det är hos oss snön ligger kvar längst.

Annars så kommer det bli en lugn fortsättning på helgen här.

Ha de

Onsdag..

Just nu har vi väldigt lite att göra på jobbet. Det känns lite oroväckande samtidigt som det är lite skönt att få varva ner. Det är inte ofta vi hinner med städningen men nu kan vi röja lite. Vi får heller aldrig någon information om vad som händer i företaget och det är ju ingen fördel då man börjar spekulera lite själv.
Jag tror att våran VD vill att vi ska veta så lite som möjligt och inte vara delaktig i för mycket.

Jag har anmält mig till en fotokurs nu, som börjar nästa tisdag. Och det kunde man ju ge sig F___N på att det blev på tisdagar. För det är den dagen jag har innebandy med tjejgänget. Men jag har bestämt mig att jag vill gå fotokursen ändå. Om det nu blir något för det var tydligen få anmälda.

Och ute just nu håller vintern på att blåsa bort.

Ha de


Renovirings resultatet..

Oh, vad jag blev nöjd med resultatet av renoveringen.
Det är nästan klart nu bara lite målning runt köksfönstret och golvlistor som ska sättas dit.

FöreEfterOch jag tänker nog inte ha några tavlor på fondväggen. Jag tror det blir bättre utan.
Man får känna sig för lite.

En närbild på tapetenVilken skillnad va?


Japan

Här sitter man och längtar till fredagen medans andra människor lever i total kaos. Jag tror inte dom bryr sig om vilken dag det är utan de vill nog bara få en trygg plats att vara på. Då tänker jag förstårs på Japans befolkning.
Först skalvet sen tsunamin och nu kämpar de med kärnkraftverken. Det är bara att hoppas på att de får kontroll på kärnkraften och att det inte börjar läcka ut för mycket. Själv är jag inte så insatt i kärnkraft men man vet ju ändå vad konsekvenserna kan bli. Jag lider med alla drabbade i Japan.


Söndag....

Jag har inte gjort speciellt mycket i helgen. Pappa har varit här och nu har han börjat med målningen.
Troligtvis så kommer tapeterna upp nästa helg. Jag längtar efter att få se resultatet. Och jag lovar er att jag ska ta bilder så att ni får se resultatet.

Ingen har väl missat vem som får åka till Dusseldorf och framföra Sveriges bidrag till Eurovision song test 2011.
Jag blev inte speciellt förvånad över att Eric Saade vann. Sonen och jag röstade på The Moniker, som slutade på tredje plats. Jag gratulerar Saade och önskar honom lycka till i Dusseldorf.

Nu ska jag se vad nu har gjort i helgen.

Ha de


Ny helg...

Nu är det helg igen och det innebär att min pappa kommer hit och fortsätter med renoveringen.
Det kommer bli en helg med mycket slipdamm. Jag har även beställt tapet nu. Man blir alldeles yr i bollen av det stora utbudet med tapeter. Men med min mammas hjälp att hitta en, lyckades jag till slut bestämma mig.
Men innan den ska upp så är det mycket annat som ska göras.

Sonen börjar piggna till men är fortfarande ganska tjock i näsan trots nässpray. Örat slutade värka efter några alvedon. Men han säger att det känns som han har en bubbla i örat. Antagligen lock för örat. Han har haft problem med vätska i örat när han var liten. Och jag hoppas att det inte blir så igen när det äntligen försvann.

Ha nu en trevlig helg på er


Vabb igen...

Idag var jag åter igen till jobbet. Imorgon vabbar jag igen.

Sonen är inte tillräcklig alert för skolan. När jag hämtade honom efter jobbet var det en trött son med ont i ena örat. Det blev en alvedon till honom för att värken i örat skulle släppa. Han låter väldig tjock i näsan även om vi använder nässpray. Det är omöjligt att få honom att lära sig snyta sig.  Än så länge ingen feber som tur är.

Så nu är vi hemma resten av veckan och hoppas på att det släpper. Det kanske var dumt att gå idag, men det är inte alltid så lätt att avgöra. Men med facit i handen så vet man ju bättre.

Igår tog jag en bild på vårat isflak på altantaket som är på väg att glida av. Det vill man gärna inte ha i huvudet.
Ha de

Vabb....

Det blev vabb. Men han är piggare än han var i helgen. Troligtvis så är vi hemma imorgon också, sen borde han kunna gå till skolan. Huvudvärken har släppt men han är fortfarande tjock i både hals och näsa.
Han var även sjuk för ganska exakt en månad sen. Man undrar om det är något som sitter i sen dess eller om det bara är en ny infektion.

Dagen annars har varit lite långtråkig. Det är ju lite oreda här just nu eftersom vi renoverar. Jag hade hoppats på att det skulle vara lite skidor på TVn, men nej, så var det inte. Sonen har styrt och ställt mycket själv idag och då vill jag gärna inte störa honom när han gör det. Jag gjorde redan klart för honom i morse att idag blir det ingen data när man har huvudvärk. Huvudvärken släppte ganska fort då.

Jag hoppas på lite sovmorgon i morgon.

Ha de

Sonen krasslig...

Jag sitter här och funderar på om jag ska vabba imorgon.
Sonen kom in igår och sa att han var yr och hade ont i huvudet. Han hade varit igång för fullt hela dagen. Först busfabriken sen var han ute och spelade fotboll i timmar. Eftersom han äter dåligt så trodde jag först att han gjort av med så mycket energi att han blev dålig av det. Men idag har det inte varit bättre. Ont i huvudet och halsen och allmänt seg men ingen feber. Så nu sitter jag i valet och kvalet om jag ska vabba. Vi får väl se hur han mår imorgon bitti.

Men vilket härligt väder vi har haft. Man kan känna att solen värmer när man är ute och promenerar. Och genast känner man sig lite piggare.

Jag har beställt en ny lampa till matplatsen. Det blir ju lite roligt att handla lite nytt när man renoverar och gör fint.
Även en tavla på Gallerix inhandlades. Ni får se allt sen när vi blir klara.

Ha de


Riv och slit...

I veckan har vi kämpat med att riva tapet. Min arm som jag redan hade ont i innan vi började riva, har känts som en stor klubba på kvällarna. Men igår blev vi klara med det och idag kostade jag på mig en kompdag. Tur att vi har lite att gör på jobbet just nu.

Lite bilder från renoveringen

Så här såg det ut innan vi började att riva tapetenMin mamma som börjar riva...Tapeten borta..HallenSambon som jobbar....I helgen blir det nog pappa som får slita.

Ha en lugn och skön fredagskväll. Det ska i alla fall jag ha.


RSS 2.0